2010. október 20., szerda

Gluténmentes kenyér és kenyérlángos

Ma a kisfiammal kenyeret és kenyérlángost sütöttünk. Nagyon egyszerű alaprecept, ami sok féle képen variálható. Készíthetünk olajban sült lángost,pizzát, de akár fánkot is belőle.

25 dkg Beiker gtm. liszt
250 ml langyosvíz
8 gr élesztő
1 kk cukor
1 kk só
2 ek olaj
2 ek burgonyapehely



Az egészet kézzel vagy kézi robotgéppel elkeverem, majd kiolajozott formába öntöm, lekenve a tetejét olajjal. Ha megkelt ismét lekenjük olajjal és 200 fokon ropogósra sütjük.
A kenyérlángos tésztája ugyan ez, de kelés előtt olajos tepsibe nyújtom és megkenem tejföllel és ízesítem. Mi ma hagymát és kolbászt kevertünk a tejfölbe, sajttal szórtuk meg. Kelés után 200 fokon sütöm.

1 megjegyzés: